Salutació de l’alcalde

Lleida, amb més de 140.000 habitants, una economia diversificada i una posició geoestratègica clau, és capital de la plana i ciutat de serveis destacada en l’àmbit català.

En el marc de la voluntat europea de la recuperació col·lectiva de l’economia després d’una pandèmia que ens ha canviat els paradigmes, Lleida no en pot quedar al marge. Per aquest motiu, la proposta que teniu a les mans és el resultat de la tasca que les diferents regidories hem estat fent els darrers mesos per identificar els projectes de l’Ajuntament de Lleida alineats amb l’Agenda 2030 i els fons Next Generation EU.
Sempre, d’acord amb les bases per a la recuperació de la ciutat acordades en la Mesa Transversal celebrada la segona meitat de 2020 a la nostra ciutat.    

Us presentem 46 actuacions amb una inversió de més de 124 milions d’euros. 

Aquest plantejament, però, és només un punt de partida, la versió 1.0 amb la que com a Ajuntament de Lleida treballem i a la qual anirem incorporant-hi nous actors i noves actuacions. D’aquest llistat, 14 propostes (un total de 39 actuacions) estan liderades directament per la Paeria i preveuen una inversió de 118.4 milions d’euros. Les 7 restants estan liderades per organismes vinculants (IMO, PCiTAL, Fira de Lleida i Turisme de Lleida) i preveuen una inversió de 6,24 milions d’euros.

L’objectiu d’aquest plec de propostes no és altre que el de contribuir a la transformació de la ciutat. Per aquest motiu, considerem estratègic el rellançament de l’economia lleidatana, el plantejament de Lleida com a una ciutat més verda, sostenible i saludable i la modernització i digitalització del teixit industrial i de les PIME així com la recuperació del turisme i l’impuls de l’emprenedoria.

I per aconseguir-ho interpel·lem a tothom que vulgui sumar-se a una de les propostes aquí recollides, vulgui proposar-ne una de nova o cregui que el podem ajudar a treballar la seva.

Per Lleida, som-hi.

paeria.cat