Salutació de l’alcalde

 

Lleida, amb més de 140.000 habitants, una economia diversificada i una posició geoestratègica clau, és capital de la plana i ciutat de serveis destacada en l’àmbit català.

En el marc de la voluntat europea de la recuperació col·lectiva de l’economia després d’una pandèmia que ens ha canviat els paradigmes, Lleida no en pot quedar al marge. En aquesta pàgina web podreu seguir el treball que les diferents Regidories estan realitzant perquè la Paeria es presenti a les convocatòries dels fons Next Generation EU i del Pla de recuperació, transformació i resiliència (PRTR).

Tenim alguns projectes que ja estan aprovats i en marxa: zones de baixes emissions (ZBE) i la reordenació del trànsit per assolir un model de mobilitat sostenible a la ciutat; la renaturalització de diversos espais per ampliar les zones verdes i ombrejades, millorar l’habitabilitat i adaptar-nos al canvi climàtic global, o actuacions per actualitzar i modernitzar equipaments culturals. Són alguns exemples d’accions que contribuiran a la transformació verda i digital de la ciutat.

A mesura que es va avançant, es van incorporant noves propostes i agents amb els quals interactuem. L’objectiu és contribuir a la transformació de la ciutat i aprofitar el desenvolupament de projectes estratègics per fer efectiu el rellançament de l’economia lleidatana, del seu teixit industrial i les PIME, l’impuls de l’emprenedoria, i reforçar el seu ric engranatge social. Per això, en aquest camí, tothom pot sumar-s’hi per construir entorns més sostenibles, adaptats i pensats per a les persones.

Per Lleida, som-hi.

paeria.cat