Investigació participativa per a la diversificació agrària i ramadera i la protecció de la biodiversitat en l’àmbit periurbà de Lleida

Inici Projectes Projectes Next Generation d’Organismes vinculats a La Paeria  Projectes denegats  Investigació participativa per a la diversificació agrària i ramadera i la protecció de la biodiversitat en l’àmbit periurbà de Lleida

Descripció

L’Horta de Lleida és l’espai agrari periurbà que envolta la ciutat i on l’activitat agrària s’ha orientat cap a la producció intensiva de fruiteres i cultius extensius. En estudis recents s’ha corroborat la gairebé desaparició d’iniciatives de producció hortícola de proximitat i la pèrdua del relleu generacional.

El projecte pretén adequar una finca agrària municipal de Lleida amb la finalitat de demostrar la compatibilitat de la producció agrària i ramadera amb la conservació de la biodiversitat, i com es poden generar sinergies positives entre els dos àmbits. El projecte incideix també en la necessitat de donar resposta a la falta de relleu generacional en el sector agrari. L’activitat agrària i ramadera es desenvoluparà a través de la implantació de nous projectes agroecològics impulsats per emprenedors (incubadora agrària).

Les entitats que formen el Comitè Científic seran les encarregades de tirar endavant amb el projecte (disseny, assessorament, impacte, etc.)

Projecte presentat per la Fundació Biodiversitat – Fundació Lleida 21.

Convocatòria per a la concessió de subvencions de la Fundación Biodiversidad, FSP, a grans projectes transformadors de caire cientificotècnic per a la promoció de la bioeconomia i la contribució a la transició ecològica.
Inversió Import projecte: 587.780 €
Import demanat: 558.391 €
Data presentació 26/12/2021
Resolució definitiva Denegat - 30/06/2022
Convocat per la Unió Europea – Next Generation EU Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya i Ministerio par la Transición Ecológica i el Reto Demográfico – Fundación Biodiversidad.

paeria.cat