Projecte de modernització, digitalització de la Llotja de Lleida

Inici Projectes Projectes Next Generation d’Organismes Vinculats Paeria  Projectes no concedits Projecte de modernització, digitalització de la Llotja de Lleida

Descripció

El projecte pretén modernitzar, digitalitzar i fer la transició ecològica de l’estructura de gestió artística de l’edifici per contribuir al desenvolupament i promoció de l’activitat cultural. També té com a objectiu facilitar un accés igualitari de la ciutadania a la cultura.

Les accions que es proposen van en la mateixa direcció que els tres eixos estratègics vinculats a la revaloració de la indústria cultural de l’Estat: competitivitat, dinamització i digitalització i sostenibilitat.

D’aquesta manera, les iniciatives previstes es concreten en set objectius: incrementar la productivitat i la competitivitat per incentivar el sector cultural, digitalitzar les eines de difusió per incrementar el nivell d’audiència, la modernització i adequació de l’equipament; impulsar el paper de la cultura com a agent dinamitzador i de cohesió, facilitar l’accés a la cultura, promoure la sostenibilitat i contribuir a la creació indirecta d’ocupació en el sector per afavorir el progrés social i econòmica.

Les principals actuacions que es preveuen són:

  • Renovació del conjunt de circuits de vídeo perquè el sistema sigui totalment digital.
  • Adquisició d’equips informàtics i digitals per a la gestió de l’equipament, per a la creació i reproducció de continguts.
  • Modernització dels instruments digitals de comunicació: convertir el control i processadors d’àudio a digital.
  • Modernització i digitalització dels equips de microfonia, amb al renovació del sistema de microfonia sense fil, de sobretaula i faristols, i la millora de captació del so.
  • Eines i equipaments per a la difusió en streaming. Comporta la renovació del videoprojector, del sistema de videoconferència de la sala de juntes i la conversió del sistema de vídeo a format digital, també amb noves càmeres.

El conjunt d’actuacions es preveu que estiguin finalitzades al febrer del 2024.

Presentat per Centre de Negocis i Convencions, SA.
Convocatòria per a la 2a convocatòria de subvencions de modernització i gestió sostenible d’infraestructures i arts escèniques i musicals de l’Estat – INAEM – 2022, dins els PRTR i a càrrec dels Fons Next Generation UE.
Inversió Import del projecte: 138.222,22 €
Import demanat: 110,578 €
Data presentació 04/07/2023
Resolució definitiva 21/11/2023 (no prospera l'al·legació presentada)
Finalització del projecte Termini d’execució del projecte subvencionable:
  • Termini inicial d’execució: 01/03/2020
  • Termini màxim d’execució: 01/03/2025
  • Termini màxim justificació: 01/06/2025
Convocat per Unió Europea – Next Generation EU,
Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya,
Ministerio de Cultura y Deportes i
Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música.
Logo Unió Europea NextGeneration
Logo PRTR
Ministerio de Cultura y Deporte, Gobierno de España - INAEM - Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música
Edifici de La Llotja de Lleida.

paeria.cat