Creació de comunitats energètiques a Lleida

Inici Projectes Next Generation Lleida Projectes presentats Creació de comunitats energètiques a Lleida

Descripció

La Paeria pretén l’impuls la creació de comunitats energètiques que puguin fer projectes col·lectius de millora de l’eficiència energètica o de construcció de sistemes d’energies renovables. El projecte és per crear una oficina.

Es contempla la contractació de dues persones, amb formació en l’àmbit, que estaran en contacte directe amb la ciutadania per informar, assessorar i acompanyar en qüestions d’estalvi i sostenibilitat en comunitats energètiques. El treball de la nova Oficina de Transformació Comunitària (OTC) es focalitzaria en quatre línies d’actuació:

  • El suport i l’acompanyament a les comunitats energètiques existents a Lleida.
  • La consolidació de comunitats detectades en les experiències de compres col·lectives per ampliar l’abast dels projectes que han realitzat.
  • L’impuls de la creació de noves comunitats, mitjançant accions de sensibilització, formació i d’assessorament tècnic amb entitats potencials que s’han detectat.
  • Coordinació i treball conjunt amb les altres iniciatives supramunicipal al territori.

Així, en el marc del projecte, s’han previst actuacions com la contractació del personal tècnic, amb un perfil tècnic i dinamitzador; el pla de màrqueting social i social, i de difusió a xarxes socials i la pàgina web; accions de sensibilització i també de formació, entre altres. Si s’aprova la sol·licitud, es preveu iniciar el projecte l’1 de maig d’enguany i la seva finalització el 30 de setembre del 2025.

L’oficina actuaria dins l’àmbit del municipi de Lleida i ha elaborat un pla de treball coordinat amb altres entitats del territori com l’Associació Leader Ponent, amb la que preveu la coordinació d’activitats i accions per promoure la sostenibilitat i l’eficiència energètica.

D’acord amb els compromisos contrets al Pla del Clima de fer front al canvi climàtic i disminuir les emissions de gasos d’efecte hivernacle, la Paeria ha desenvolupat en els darrers quatre anys un treball intens en aquesta direcció amb l’Agència de l’Energia de Lleida.

Convocatòria per a la concessió d’ajudes a Oficines de Transformació Comunitària per a la promoció i dinamització de comunitats energètiques (Programa CE Oficines).
Inversió Import del projecte: 256.000 €
Import demanat: 204.800 €
Data presentació 19/01/2023
Procés
  • Redacció del projecte: Fet.
  • Aprovació del projecte: No iniciat.
  • Licitació: No iniciat.
  • Execució: No iniciat.
Convocat per la Unió Europea – Next Generation EU Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic i Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía (IDAE).
Plaques solars en una teulada
© JOFRE SL

paeria.cat