La Paeria comparteix amb els veïns i veïnes els projectes urbanístics en marxa dins els Next Generation

L’Ajuntament de Lleida ha explicat avui als representants de les entitats veïnals de la ciutat els projectes municipals que s’estan tirant endavant dins dels fons europeus Next Generation, que també inclouen projectes dins del Programa d’Impuls a la Rehabilitació d’Edificis Públics d’entitats locals (PIREP local). El tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, acompanyat del regidor de Mobilitat i Serveis Urbans, Joan Ramon Castro, i del president de la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida, Toni Baró, ha tramés amb els tècnics municipals la informació vinculada a aquests projectes, dels quals ja tenen coneixement a través de la Comissió d’Urbanisme, però per establir-hi un contacte més directe. Tall de veu T.Postius

Postius ha assenyalat que la Paeria ja ha obtingut 6,3 milions d’euros dels fons europeus per finançar diversos projectes que han de transformar la mobilitat de la ciutat cap a un nou model més intel·ligent i sostenible. L’ajut permetrà afrontar projectes per un valor de deu milions d’euros. El conjunt d’accions inclou diverses licitacions, algunes de les quals ja estan publicades. Així, hi ha la posada en marxa d’una zona de baixes emissions, la creació de nous eixos de vianants i de carril bici, l’adquisició de cinc autobusos elèctrics amb punts de recàrrega i millores tecnològiques del transport públic.

En el marc del PIREP, l’Ajuntament està treballant en els projectes de rehabilitació del Palau de Vidre i de l’edifici Pal·las. En ambdós casos, la prioritat és millorar l’eficiència energètica, la sostenibilitat, l’accessibilitat i la seguretat. Cadascun opta a obtenir tres milions d’euros. Les obres dels projectes que rebin els fons hauran d’estar acabades el 2024.

La convocatòria dels PIREP ofereixen una segona línia d’ajuts de rehabilitació d’edificis, que han de reunir unes altres condicions, i que, en cas d’obtenir el finançament, les obres haurien d’estar acabades el 2026. En aquest cas, l’àrea d’Urbanisme està treballant perquè s’hi puguin acollir tres projecte. El primer és per recuperar el vell convent de les Josefines, al carrer Acadèmia, per convertir-lo en un centre d’atenció a persones sense llar; el segon és per reformar l’edifici del Casino Principal, al carrer Major, que acull dependències municipals, i el tercer per millorar el teatre municipal Espai 3 al convent de Santa Teresa. 

paeria.cat