La Paeria s’acull als Fons NGEU per adequar el pavelló municipal Barris Nord

Amb un pressupost d’execució que supera el milió d’euros, s’inclouria la millora de l’eficiència energètica del sistema d’il·luminació, la instal·lació de plaques fotovoltaiques així com la modernització de les instal·lacions audiovisuals

L’Ajuntament de Lleida, a través de la Regidoria d’Esports i de l’Activitat Física, presentarà un projecte als fons europeus Next Generation per adequar i modernitzar el pavelló municipal Barris Nord amb un pressupost d’1.063.019,24 euros.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha presentat la proposta, que ha aprovat avui la Junta de Govern Local, acompanyat del primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius; de la segona tinent d’alcalde i regidora de Presidència, Jordina Freixanet, i del regidor de Joventut, Festes Tradicions i Esports, Ignasi Amor.

El paer en cap ha expressat la seva il·lusió per un projecte que “suposa modernitzar i posar al dia un equipament públic fonamental en la xarxa municipal d’instal·lacions esportives i que, a més, arriba en un moment dolç per al Força Lleida”. Ha subratllat que la Paeria es pot acollir a la convocatòria gràcies a la seva capacitat per organitzar esdeveniments esportius de gran abast i de caire internacional, com la Final Four de futbol sala (2012), la Final Four de la Lliga Europea d’Hoquei Patins (2017) o el Campionat d’Europa de Xous de Patinatge Artístic (2021).

Ignasi Amor ha remarcat que el Barris Nord, construït el 2001, és un dels equipaments esportius més importants, no sols de la ciutat, sinó de tota la demarcació i que acull molts equips de base i de diferents modalitats esportives.

Jordina Freixanet s’ha mostrat satisfeta pel nivell de projectes aconseguits per la Paeria dins dels Next Generation (12 ajudes per un import de prop de 15 milions d’euros). Però ha reivindicat que aquests fons, que són una palanca de transformació per als municipis, han d’arribar més aviat, de manera molt més àgil i han de ser més equitatius. En aquest sentit, a tornat a recordar que les EMDs de Sucs i Raimat i molts municipis de la demarcació de menys de 5.000 habitants, que han quedat exclosos de les ajudes del repte demogràfic, vitals per la transformació de tot el territori.

Toni Postius ha recordat els projectes de reurbanització finançats pels fons Next Generation que actualment estan en curs i que avancen d’acord amb el ritme previst: rambla d’Aragó, carrer Príncep de Viana i carrers Girona i Alcalde Costa. D’altra banda, ha indicat que el projecte del Palau de Vidre (6 milions d’euros) ja té en marxa la licitació del projecte i de les obres, que podran començar aquest primer trimestre. I ja han començat els treballs previs per a la millora -en dos fases- del Polígon El Segre que inclouen la renovació de la vorera (se’n triplicarà la superfície a més de millores d’enllumenat i arbrat) i ubicació del carril bici (des del pont de Pardinyes i fins a la rotonda d’entrada a l’avinguda d’Indústria).

Modernització del Barris Nord

Si l’ajuda es concedeix, el projecte de la Paeria per al pavelló municipal Barris Nord preveu millorar l’eficiència energètica del sistema d’il·luminació amb la implementació de plaques fotovoltaiques. A més, s’inclouran equipaments per afavorir la difusió mediàtica i la retransmissió televisiva. Es millorarà la cobertura de connectivitat Wifi i s’incorporaran càmeres per retransmetre en streaming (emissió en directe).

També se substituiran els dos marcadors actuals que es troben obsolets i desgastats pel transcurs del temps. Així mateix, també s’ampliaran els equips que conformen la megafonia.

L’objectiu del projecte és que les infraestructures del Barris Nord facin un salt endavant en l’apartat tècnic tenint en compte criteris d’eficiència energètica i sostenibilitat que, a més, permetin projectar a l’exterior el lideratge de la ciutat de Lleida en esport segur, inclusiu i sostenible.

La convocatòria d’ajudes l’ha fet el Consejo Superior de Deportes i és per a obres de modernització d’instal·lacions esportives per acollir esdeveniments esportius internacionals, per a la millora d’eficiència energètica, inclusió i sostenibilitat, dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) i amb finançament dels fons #NextGenerationEU. Per tant, en aquesta convocatòria només s’hi poden presentar equipaments que hagin estat seu d’esdeveniments internacionals, requisit que el Pavelló Barris Nord compleix.

Logo Unió Europea NextGeneration
Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Gobierno de España.
Ministerio de Política Territorial

paeria.cat