La rehabilitació de l’antic convent de Santa Teresa opta a l’ajut del PIREP

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha visitat l’equipament municipal on ara hi ha el Centre de Titelles.

La Paeria ha presentat el projecte per optar a les ajudes del Programa d’Impuls a la Rehabilitació d’Edificis Públics d’Entitats Locals dels fons NextGeneration EU que tindria un cost global de 3,9 milions d’euros.

L’Ajuntament de Lleida ha presentat el projecte de rehabilitació de l’antic convent de Santa Teresa per optar a les ajudes del Programa d’Impuls a la Rehabilitació d’Edificis Públics d’Entitats Locals (PIREP) dels fons NextGeneration EU. El paer en cap, Miquel Pueyo, juntament amb el primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Antoni Postius; el director general de Creació, Acció Territorial i Biblioteques, josep Vives; el director dels SSTT de Cultura a Lleida, Albert Turull, i el regidor de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica, Jaume Rutllant, han visitat l’Espai 3 de la mà dels codirectors del Centre de Titelles de Lleida, Elisabet Vallvé i Oriol Ferré.

L’edifici de l’antic convent de Santa Teresa es troba en molt males condicions i es planteja fer-hi una rehabilitació integral, incloent-hi la consolidació estructural, amb un cost de 3,9 milions d’euros, dels quals tres correspondrien a l’ajut del PIREP. L’actuació permetria un estalvi energètic del 76%. Actualment, l’edifici només s’usa parcialment pel seu deficient estat de conservació.

Juntament amb aquest projecte, l’Ajuntament de Lleida ha presentat dos més amb l’objectiu d’abordar la rehabilitació d’edificis del patrimoni municipal: l’antic convent de les Josefines, del carrer Acadèmia, i l’edifici del Casino.

Aquesta segona línia del PIREP complementa la primera, a la qual l’Ajuntament de Lleida ja va presentar dos projectes més, la rehabilitació del Palau de Vidre i la de l’edifici Pal·las, amb una inversió prevista de tres milions d’euros a cadascun amb fons procedents del PIREP.

logos UE next generation

paeria.cat