L’edició 2023 de les Ecoactivitats posa el focus en la biodiversitat de Lleida

Una programació amb prop de 50 propostes adreçades a tots els públics sobre diferents temes d’interès ambiental

L’any passat hi van participar més de 3.000 persones

L’Ajuntament de Lleida comença una nova edició de les Ecoactivitats, amb una cinquantena de propostes adreçades a tots els públics sobre diferents temes d’interès ambiental.

Entre altres, s’han programat visites guiades als Espais Naturals dels Secans, a la biodiversitat urbana de Lleida i als Aiguamolls de Rufea. A més, s’han organitzat tallers entorn del compostatge, l’hort ecològic, aprendre a fer compost i anellament d’aus.

Entre les propostes també figura una jornada de visita a les renovades instal·lacions del Centre de Tractament de Residus (CTR) Municipals del Segrià, ubicat a Montoliu de Lleida. Tindrà lloc el 25 de novembre, amb motiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

Les primeres activitats del programa, que es va iniciar el gener, han estat el cens d’ocells hivernants als espais humits de Lleida, un anellament d’aus al Parc de la Mitjana i una caminada als Aiguamolls de Rufea.

Les Ecoactivitats, en marxa des del 2010, són una eina per apropar a la ciutadania espais i temes ambientals. Ofereixen activitats naturalistes (censos d’ocells, anellaments o visites guiades a espais naturals del municipi) i d’altres com gestió dels residus, agricultura ecològica o eficiència energètica…

L’any passat es van realitzar un total de 55 ecoactivitats, en què van participar més de 3.000 persones. En la darrera edició, les diferents sessions es van centrar en la biodiversitat urbana (punts d’observació d’invertebrats i ocells), els espais naturals del municipi (la Mitjana, els Aiguamolls de Rufea i Torreribera), l’estalvi energètic i les energies renovables (visites a una planta fotovoltaica i a un edifici bioclimàtic) i la gestió dels residus.

L’Ajuntament de Lleida desenvolupa, a més de les Ecoactivitats, diferents programes d’educació ambiental, com l’Agenda 21 Escolar (https://urbanisme.paeria.cat/sostenibilitat/A21E), que aglutina centres educatius del municipi que desenvolupen projectes ambientals, o el programa Lleida en Viu (https://urbanisme.paeria.cat/sostenibilitat/formacio-educacio-i-sensibilitzacio-ambiental/programa-escolar-lleida-en-viu), que ofereix activitats i visites a espais d’interès ambiental per escolars i col·lectius.

Més informació sobre les Ecoactivitats i inscripcions a: https://urbanisme.paeria.cat/sostenibilitat

Per rebre informació periòdica sobre les activitats del programa i les seves novetats, la ciutadania es pot subscriure al butlletí electrònic de Medi Ambient i Horta a través del link:
https://www.paeria.cat/ca/actualitat/butlletins/butlletins-i-avisos-per-correu-i-sms

A més, les xarxes socials de Lleida en Verd, ofereixen diàriament informació d’interès i les activitats que es duen a terme en els diferents programes.

El programa Ecoactivitats 2023, que s’inclou en el projecte de Renaturalització de la ciutat, s’emmarca en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per Fons Next Generation de la Unió Europea. Unes subvencions convocades a través de la Fundació Biodiversitat, del Ministeri de Transició Ecològica, que pretenen fomentar actuacions dirigides a la renaturalització i resiliència de les ciutats, per fer front al canvi climàtic.

Logo Unió Europea NextGeneration
Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Gobierno de España.
logo-fundacion-biodiversidad

paeria.cat