Projecte “Second Step, cap a la digitalització inclusiva i sostenible de la ciutat de Lleida”

Inici Projectes Next Generation Lleida Projectes concedits Next Generation Lleida Projecte “Second Step, cap a la digitalització inclusiva i sostenible de la ciutat de Lleida”

Durada i assoliment del projecte:
Abril 2023 – Desembre 2023

Realitzat 15%

Descripció

Secon Step pretén aconseguir un major desenvolupament del sector turístic de la ciutat, que sigui sostenible i que es refermi la imatge de Lleida com a destinació turística. L’experiència turística ha de millorar a través de la digitalització i interacció, a la fase de planificació i a la preparació de la visita, així com durant i després de l’estada a la ciutat.

El projecte proposa l’aplicació de coneixement científic i tecnològic en diversos processos de l’experiència turística, com la sensorització del destí (aplicació de sensors en dispositius o aparells), la instal·lació de sistemes de monitorització i el desenvolupament de tecnologies aplicades a equipaments i infraestructures. Això, amb criteris vinculats a la sostenibilitat, racionalització i optimització de recursos. Les persones turistes tindran accés a continguts audiovisuals que estaran relacionats i connectats.

La proposta que s’ha presentat es nodreix de projectes que han estat o estan en marxa a la ciutat, com l’Inno4Agro i el PECT Inno4agro, que identifiquen patrimonis naturals i agraris i ho relacionen amb altres patrimonis clàssics històric, arquitectònic… afegint la cadena de valor que aporta tecnològicament Turisme 360º; el Pla Estratègic de Turisme de Lleida 2022-2025, que inclou conceptes com Smart, 4D (desconcentració, desestacionalització, diversificació i despesa) i 4S (seguretat, salut, sostenibilitat i singularitat) o la governança i relació amb el sector privat.

També hi ha el Lleida Virtual Museum, amb el qual s’han identificat 112 punts d’interès turístic a la ciutat, on es desenvoluparan continguts de realitat augmentada, realitat virtual i mixtes.

El projecte, en la línia del Pla Estratègic de Turisme de Lleida – Horitzó 2025, es concreta en 9 actuacions que comportaran la gestió, la producció dels continguts i la senyalització intel·ligent dels punts d’interès a la ciutat.

Entre altres, hi ha la substitució de 62 elements de senyalització turística que ara estan obsolets a la ciutat, per uns de nous amb senyalització turística intel·ligent.

Per a la presentació a aquestes ajudes, s’ha sol·licitat prèviament l’adhesió a la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents. La concessió d’aquesta ajuda a la Paeria ja contempla que la gestió anirà a càrrec de Turisme de Lleida.

Convocatòria Programa d’ajudes per a la transformació digital i modernització de les entitats locals que formen part de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents, de l’exercici 2021.
Inversió Import del projecte: 228.500 €
Import demanat: 140.000 €
Import concedit: 140.000 €
Data presentació 13/06/2023
Resolució provisional 17/03/2023
Finalització del projecte 31/12/2023
Procés
  • Redacció del projecte: Fet.
  • Licitació: Iniciat.
  • Execució: Iniciat.
Licitacions Fes clic aquí per accedir.
Convocat per Unió Europea – Next Generation EU, Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya i Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme.
Logo Unió Europea NextGeneration
Logotip del Ministerio de Sanidad del Gobierno de España.
Logo PRTR
Ministerio de Industria, Comercio y Turismo. Secretaría de Estado de Turismo. Gobierno de España.
Casa Magí Llorens
La Cuirassa Barri Jueu

paeria.cat