Implantació de Zones de Baixa Emissió (ZBE) i actuacions per a un canvi de model de ciutat a Lleida – Actuació 2: Carrer Bisbe Messeguer

Inici Projectes Next Generation Paeria  Projectes concedits  Implantació de Zones de Baixa Emissió (ZBE) i actuacions per a un canvi de model de ciutat a Lleida Implantació de Zones de Baixa Emissió (ZBE) i actuacions per a un canvi de model de ciutat a Lleida – Actuació 2: Carrer Bisbe Messeguer

Projecte 1

Actuació: Nous eixos de vianants, bicicletes i transport públic als eixos bàsics de la ZBE

Carrer Bisbe Messeguer

Descripció

L’actuació és per ampliar la vorera del carrer Bisbe Messeguer per millorar l’accessibilitat per a vianants en aquest espai del barri Universitat, on s’ubica també un centre sanitari. Les obres s’executen en el tram de Bisbe Messeguer, entre la Rambla d’Aragó i el carrer Alcalde Sol, i completa l’actuació que s’ha fet a la rambla d’Aragó.

La intervenció preveu eliminar el carril d’aparcament i mantenir un carril de circulació, de quatre metres d’ample. D’aquesta manera, la vorera, de poc més d’un metre en la seva part més estreta, passi a fer entre 3 i 4,12 metres d’ample, passant d’una superfície per a vianants de 117 a 346 m².

L’actuació permetrà renovar serveis i la plantació de sis arbres. Precisament, s’aprofita els treballs per fer la renovació de la xarxa de distribució d’aigua potable, que s’emmarca en un altre projecte.

Afectació al trànsit

L’actuació comporta tallar temporalment al trànsit el tram afectat.

  • Els vehicles no podran accedir a Bisbe Messeguer des de la Rambla d’Aragó. S’habilita un itinerari alternatiu pel carrer Canonge Brugulat (que canviarà de sentit temporalment en aquest tram) fins al carrer Maragall.
  • Pel que fa al carrer Alcalde Sol, es permetrà l’entrada només als veïns, amb sortida també per Canonge Brugulat i Maragall.
  • A més, s’habilitarà l’accés a la Clínica HLA Perpetuo Socorro des del carrer Maragall i Bisbe Messeguer (que també canvia de sentit temporalment en aquest tram).

Notícies relacionades

Licitador Arnó Infraestructuras
Inici obres Setembre 2023
Durada prevista 4 mesos
Pressupost 61.807,02 €
Licitacions Fes clic aquí per accedir.
Finançat per la Unió Europea – Next Generation EU,
Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya i
Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.
Logo Unió Europea NextGeneration
Logo PRTR
Logotip del Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda urbana

Imatges

Vista del tram de carrer de Bisbe Messeguer on s'actuarà.

paeria.cat