Ampliació de les voreres, renovació de serveis i plantació d’arbrat al carrer Alcalde Costa

Els treballs formen part del conjunt d’obres que la Paeria farà a la zona de l’Escorxador – Instituts-Sant Ignasi, per millorar la mobilitat i la seguretat viària, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de l’Estat, finançat pels fons europeus Next Generation.

L’actuació se suma les obres iniciades a la rambla d’Aragó i n’hi ha més de previstes, que s’iniciaran els pròxims dies, dins el projecte d’implantació de nous eixos de vianants, bicicletes i transport públic de la futura zona de baixes emissions.

L’Ajuntament de Lleida està treballant al carrer Alcalde Costa per ampliar les voreres, renovar els serveis i plantar nou arbrat, dins el conjunt d’actuacions que es faran a la zona de l’Escorxador, en concret a Instituts- Sant Ignasi, per millorar la mobilitat i la seguretat viària a la zona. El paer en cap, Miquel Pueyo, amb el tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, i el regidor de Mobilitat i Serveis Urbans, Joan Ramon Castro, ha visitat les obres que s’hi fan, amb el subdelegat del govern a Lleida, José Crespín, i el president de l’Associació de Veïns d’Instituts-Sant Ignasi, Ramon Corbella.

L’alcalde ha explicat que aquesta és una de les actuacions emmarca dins el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) de l’Estat, finançat amb els fons #NextGenerationEU i que es duen a terme en aquest període per complir amb els cronogrames fixats per les convocatòries, en aquest cas del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. Pueyo ha indicat que a més de l’actuació a Alcalde Costa, es construiran passos de vianants elevats i s’instal·laran toperes als carrers Acadèmia i Lluís Companys i per afavorir l’accessibilitat, es dotarà d’una rampa que substitueixi les escales que donen accés a l’edifici que hi ha a la plaça de l’Exèrcit, llargament reclamat pel veïnat. Pueyo ha insistit en les millores que s’aconseguiran en la mobilitat, que és un dels objectius a assolir, juntament amb què la ciutadania guanyi espai públic i noves zones verdes.

El tinent d’alcalde ha detallat que s’eixamplarà la vorera d’Alcalde Costa fins a tres metres (ara és inferior a 1m.), fet que resolt els problemes de mobilitat existents fins ara. Ha afegit que es plantaran arbres per crear espais d’ombra, se soterrarà el cablejat i s’actuarà en aquest bloc de la plaça de l’Exèrcit amb una plataforma. Postius ha comentat que l’Eix Comercial de la ciutat comença al Pla de l’Estació i acaba al Gran Passeig de Ronda, però que el darrer tram s’havia quedat al marge i sense accés. “Aquesta actuació anirà en benefici del barri i ajudarà a dinamitzar la zona”, ha subratllat.

El subdelegat del govern ha assenyalat que la Paeria ha estat un dels 170 ajuntaments amb resolució favorable en la convocatòria oberta per a la descarbonització i la digitalització del transport, amb una subvenció de 6,3 M€, dins del PRTR gestionat pel Govern de l’Estat. Ha dit que l’actuació d’avui i les que seguiran els pròxims dies són la concreció dels Next Generation a la ciutat en pro de la mobilitat i dels espais verds.

Igualment, el president de l’associació de veïns de la zona ha assegurat que són obres que es reclamaven fa temps i que suposaran una gran millora en aquest tram de carrer. “Fins ara, la gent no arribava fins al final i ara es podrà revitalitzar, crear nou comerç i que el conjunt sigui accessible”, ha conclòs.

El pressupost de les obres és de 203.711 euros i la durada de les obres és de 5 mesos. L’actuació a la zona de l’Escorxador forma part del projecte d’implantació de nous eixos de vianants, bicicletes i transport públic als eixos bàsics de la futura zona de baixes emissions. L’objectiu general és impulsar un canvi en la mobilitat de la ciutat que contribueixi a la reducció d’emissions de CO2 i a guanyar espai per als vianants a la via pública. A més de les obres ja iniciades a la rambla d’Aragó, hi ha altres actuacions previstes a l’avinguda de Prat de la Riba i als carrers de Girona i Vallcalent.

 

paeria.cat