Les obres per rehabilitar el Palau de Vidre començaran a l’abril

L’alcalde Pueyo, acompanyat del tinent d’alcalde Toni Postius, ha anunciat que l’empresa adjudicatària és la UTE Sorigué Romero Polo, que haurà d’executar en 19 mesos el projecte, amb un pressupost de 5,8 M€.

L’edifici es caracteritzarà per la flexibilitat, la sostenibilitat i la polivalència, amb espais diàfans i adaptables, per a usos socials i esportius que es generin al barri i la ciutat, a més de contemplar els usos firals. També es destinarà un espai a hotel d’entitats

Les obres per rehabilitar el Palau de Vidre començaran a finals d’abril i està previst que estiguin enllestides a la tardor del 2024. El paer en cap, Miquel Pueyo, acompanyat del tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, i del regidor del barri de Cappont, Ignasi Amor, ha anunciat aquest divendres que la UTE Sorigué Romero Polo serà l’adjudicatària per dur a terme les obres. Pueyo ha apuntat que l’actuació és d’una gran envergadura, amb un pressupost d’uns 6 milions d’euros, dels quals es finançaran tres milions amb els fons Europeus Next Generetion, dins el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) de l’Estat. La resta es finançarà amb recursos municipals.

Pueyo ha assegurat que la recuperació del Palau era una de les assignatures pendents a la ciutat i que l’edifici que en resultarà es caracteritzarà per ser sostenible, polivalent i adaptable. L’empresa adjudicatària s’encarregarà de la redacció del projecte, durant el mes de març, i de l’execució, que s’iniciarà a l’abril amb un termini d’execució de 19 mesos. La planta baixa, de 2.500 m2, serà un espai diàfan perquè pugui tenir usos socials i esportius, tant per a entitats del barri de Cappont com per a la ciutat. La primera planta comptarà amb espai per a oficines de la Fira de Lleida i també actuarà com a hotel d’entitats. Entre altres, actuacions, es millorarà l’eficiència energètica, s’instal·laran equips de telecontrol de gestió i plaques fotovoltaiques a la teulada.

El tinent d’alcalde Postius ha assenyalat que la valoració de les dues empreses que s’han presentat a la licitació ha estat fet per un Comitè d’Experts. Un dels aspectes que ha de tenir en compte el projecte és la integració a l’entorn i el tractament arquitectònic adequat, amb materials i sistemes sostenibles. Postius ha incidit en el fet que ha de ser un edifici polivalent i flexible, així com també sostenible energèticament. En aquest sentit, ha dit que s’instal·laran plaques solars al sostre de l’estructura, amb una potència de 100 kw per abastir d’energia l’edifici. Ha explicat que s’hauran de retirar els vidres i buidar l’interior, de manera que es veuran els fonaments i les bigues de l’edifici, per, a partir d’aquí, condicionar-lo. S’hi preveu millor accessibilitat i la instal·lació de dos nous ascensors, entre altres. En el seu conjunt, el que es pretén és que l’edifici i tot l’entorn dels Camps Elisis recuperi la seva vitalitat.

A l’acte, que s’ha fet al Saló de Sessions de la Paeria, hi ha assistit el subdelegat del Govern a Lleida, Jose Crespín.

L’alcalde ha recordat que a Lleida, de moment, s’han aprovat 13 projectes presentats als Next Generation, que suposen una inversió de 22,5 milions d’euros, 15 dels quals procedeixen dels fons europeus, que es gestionen amb el PRTR. Un d’aquests és la rehabilitació del Palau de Vidre, edifici emblemàtic que data del 1965, i que en aquest entorn s’acompanyarà, entre altres, de l’actuació prevista al Xalet dels Camps Elisis i per millores en aquest parc.

Logo Unió Europea NextGeneration
Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Gobierno de España.
Logotip del Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda urbana

paeria.cat