Implantació de Zones de Baixa Emissió (ZBE) i actuacions per a un canvi de model de ciutat a Lleida – Actuació 2: Rambla Aragó – Plaça Catalunya

Inici Projectes Next Generation Paeria  Projectes concedits  Implantació de Zones de Baixa Emissió (ZBE) i actuacions per a un canvi de model de ciutat a Lleida Implantació de Zones de Baixa Emissió (ZBE) i actuacions per a un canvi de model de ciutat a Lleida – Actuació 2: Rambla d’Aragó – Plaça Catalunya

Projecte 1

Actuació: Nous eixos de vianants, bicicletes i transport públic als eixos bàsics de la ZBE

Rambla Aragó – Plaça Catalunya

Descripció

Ampliació de la vorera de Rambla d’Aragó (pel costat del Col·legi Santa Anna i de la Universitat de Lleida), renaturalització de l’entorn (implantació de zones verdes i espai de descans, així com espais de gaudi), i també eliminació de l’estacionament del carril de baixada, per guanyar l’espai i construir el carril bicicleta a la calçada, alliberant l’espai a la vorera.

Es modificarà el model d’estacionament en el carril de pujada (de bateria a filera).

Intervencions

S’eliminarà l’aparcament de pujada i es desplaçaran els carrils, quedant els mateixos carrils per a la circulació. Es col·locaran les tanques d’obra a la banda de baixada, on es farà l’actuació principal. En aquest temps, es farà pedagogia de com quedarà la mobilitat en aquesta zona, ja que els carrils que hi haurà durant les obres són els que quedaran definitivament.

Ampliació de la vorera per la banda del Rectorat, plantació de nou arbrat i arbustiva.

Es mantindran dos carrils per sentit i el carril bici, a l’altra banda de la rambla.

Alteracions al trànsit

  • El tram des de la plaça de Catalunya fins a la cruïlla de Ramon i Cajal tindrà dos carrils de pujada i dos carrils de baixada.
  • Se suprimirà el gir a l’esquerra cap al c/ Bisbe Messeguer, mentre durin les obres. Els girs es faran pel carrer Governador Montcada.
  • S’eliminarà el gir a la font de Pl. Catalunya per tornar en direcció a Balmes. Es donarà el tomb pel c/Acadèmia i Lluís Companys.
  • Es reubicaran les parades d’autobús de pujada i de baixada.
  • El carril bici es desplaçarà a l’altre costat de la rambla, a la banda de la Biblioteca Pública (durant les obres no es podrà circular pel carril actual)
Licitador Sorigué
Inici obres 07/11/2022
Durada prevista 5 mesos
Carrers afectats Lluís Companys, Canonge Brugulat, Alcalde Sol, Maragall, Bisbe Messeguer, Rambla Aragó, Sant Crist, Lluís Besa, Governador Montcada, Bisbe Torres, Ballester i Isabel II.
Pressupost 1.175.539 euros
Finançat per la Unió Europea – Next Generation EU Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.
Logo Unió Europea NextGeneration
Logo PRTR
Logotip del Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda urbana

Imatges virtuals

Foto rambla Aragó 1
Foto Rambla Aragó
Foto Rambla Aragó

paeria.cat