Transformació sostenible i digital del transport a Lleida

Inici Projectes Next Generation Lleida Projectes concedits Next Generation Lleida Transformació sostenible i digital del transport a Lleida

Durada i assoliment del projecte:
Maig 2023 – Gener 2025

Realitzat 5%

Descripció

El projecte permet executar actuacions que redueixin la circulació de vehicles i fomenten la mobilitat sostenible a la ciutat de Lleida, a peu, en bicicleta i en transport públic, dins la Zona de Baixes Emissions implantada en el projecte anterior. Es concreten actuacions que impliquen pacificació del trànsit; ampliant espais per a vianants, creant nous eixos de carril bici i pacificant illes; construint passos de vianants elevats i adquirint vehicles elèctrics.

Actuacions

 1. Relacionades amb el transport públic: adquisició de 3 autobusos elèctrics i 3 punts de recàrrega.
 2. Relacionades amb la mobilitat a peu: bàsicament en ampliacions i millora de les voreres als camins escolars:
  • Entorn de l’Escola del Treball: ampliació de voreres en dos carrers dels itineraris escolars al Passatge la Premsa i Ramon Llull, execució de passos elevats als camins i millora de l’accessibilitat en aquests.
  • Entorn de Col·legi Sant Josep de Calassanç: execució d’una plataforma única i ampliació d’espai per a vianants al carrer Comtessa Elvira i de voreres al carrer Alfred Perenya.
  • Entorn de l’Escola Pardinyes: ampliació de voreres. Afecta als carrers Anastasi Pinós i Jeroni Pujades. Plantació d’arbres i millora de l’accessibilitat.
  • Entorn de l’Escola Ciutat Jardí: transformació en plataforma única del tram del carrer Dolors Sistac davant del centre, ampliació de voreres de la resta del carrer i urbanització de la vorera del carrer Del Roure, actualment no urbanitzada.
  • Entorn de les escoles del barri de la Bordeta: transformació a plataforma única i ampliació de les voreres al carrer Hostal de la Bordeta. Urbanització de la vorera a Av. Flix (no existent) i carril bici per accedir a las escoles.
  • El carrer Penedès: ampliació de la vorera no accessible al carrer que dona accés al Centre Cívic i l’escola infantil de Balàfia.
 3. Relacionada a la mobilitat amb bicicleta, amb la construcció de carril bici a dos dels eixos principals de la ciutat:
  • Alcalde Rovira Roure, amb carril bici a partir del Gran Passeig de Ronda.
  • Prat de la Riba, amb un carril bicicleta unidireccional en cada sentit, a partir del carrer Sant Ruf i fins a Baró de Maials.

  També, execució de carrils bici per a la implementació de camins escolars dins dels col·legis situats als diferents barris de la ciutat.

 4. Relacionada amb la mobilitat a peu, especialment en dos eixos bàsics. S’ampliaran voreres i es millorarà l’accessibilitat i el confort de:
  • L’avinguda Indústria: millora i ampliació de la vorera dels números imparells.
  • La rambla de Ferran i l’avinguda de Francesc Macià: ampliació de les voreres que en alguns trams no són accessibles.
Convocatòria d’ajudes a municipis per a la implantació de zones de baixes emissions i la transformació digital i sostenible del transport urbà.
2a convocatòria - 2022.
Inversió Import del projecte: 8.690.703,93 €
Import demanat: 5.490.059,95 €
Import concedit: 5.490.059,95 €
Actuacions 4
Data presentació 23/09/2022
Resolució provisional 27/04/2023
Finalització del projecte Gener 2025
Procés
 • Redacció del projecte: Fet.
 • Aprovació del projecte: Fet.
 • Actuacions: No iniciades.
Material comunicatiu Fes clic aquí per accedir.
Finançat per Unió Europea – Next Generation EU, Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya i Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.
Logo Unió Europea NextGeneration
Logotip del Ministerio de Sanidad del Gobierno de España.
Logo PRTR
Logotip del Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda urbana
Casa Magí Llorens
La Cuirassa Barri Jueu

paeria.cat