Treballs per adequar i millorar les instal·lacions de La Llotja, l’Auditori i l’Escorxador

Són actuacions en el marc dels #NextGenerationEU, que s’estan acabant d’executar i han rebut 176.000 euros de subvenció per a una inversió de 292.000. En el cas de la Llotja són per a la millora de l’eficiència energètica de l’edifici. A l’auditori i el teatre, per modernitzar i digitalitzar les prestacions en l’àmbit visual, d’àudio i de punts wifi

L’Auditori Municipal Enric Granados, el Teatre Municipal de l’Escorxador i el Teatre de la Llotja estan executant diverses actuacions que els permetrà modernitzar, digitalitzar i millorar l’eficiència energètica dels equipaments. Els projectes s’han gestionat a través del Departament de Cultura, dins el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern estatal i amb el finançament dels fons Next Generation de la Unió Europea. Els dos projectes concedits són: un presentat per l’Ajuntament, per l’Auditori Municipal i pel Teatre de l’Escorxador, que ha obtingut una subvenció de 68.675 euros per a una inversió de 118.219 euros, i l’altre presentat pel Centre de Negocis i Convencions, SA, amb un cost total de 173.634 euros i que es beneficiarà d’una ajuda de 107.258 euros.
L’objectiu és que les infraestructures evolucionin cap a la màxima sostenibilitat en l’aplicació dels principis d’ecoeficiència, per aconseguir una gestió econòmica eficaç i estalvi energètic. La implementació de noves tecnologies també permet una millora en els usos dels equipaments podent assumir produccions més diverses i arribant, per tant, a públics més amplis.

Al Teatre de la Llotja s’han realitzat dues actuacions. La primera ha consistit en la substitució de dues de les calderes que hi havia des de la construcció de l’edifici (2007), destinades a la producció d’aigua calenta per calefacció i aigua calenta sanitària. Les noves que s’han instal·lat són de condensació, d’alt rendiment i més eficients. Es redueix l’impacte ambiental i l’estalvi energètic previst amb aquesta mesura és aproximadament d’un 25%. La segona actuació ha estat per renovar el sistema de control de la climatització i l’enllumenat de l’edifici. D’aquesta manera, es podrà aplicar una millor gestió del clima i la llum, adequant el funcionament a les necessitats reals de l’espai. Aquesta mesura implica una racionalització d´aquests consums i un estalvi energètic previst del 10%.

A l’Auditori Municipal Enric Granados es farà la modernització de les prestacions de la sala simfònica, amb la instal·lació de sistemes de vídeo digital, amb la incorporació d’un nou projector i una nova pantalla de gran format retràctil. En el projecte, es contempla la instal·lació d’un sistema de visual media i streaming, i instal·lació de punts wifi i d’equips de telecomunicació adaptats a les noves necessitats.

Pel que fa al Teatre Municipal de l’Escorxador també s’han fet treballs per a la modernització de les prestacions de la sala 1 i sala 2. Entre les actuacions més destacades, hi ha la instal·lació de nous sistemes digitals d’àudio amb la incorporació de noves caixes acústiques, sistema d’ampliació, taula de so i un sistema d’intercomunicació digital. Alhora, hi ha la instal·lació de punts wifi i d’equips de telecomunicació adaptats a les noves necessitats.

Logo Unió Europea NextGeneration
Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Gobierno de España.
Logotip del Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda urbana
Graderia de l'Auditori.

paeria.cat